آشپزی خانگی آسان با مرغ: 25 ایده از نی نی سایت
مرغ یکی از پرمصرفترین مواد غذایی در خانههاست. هم ارزانه، هم پروتئین بالایی داره و هم میشه باهاش کلی غذای متنوع و خوشمزه درست کرد. توی این پست، خلاصه ای از تجربههای مامانای نی نی سایتی رو در مورد غذاهای آسون و خوشمزه با مرغ براتون جمع آوری کردیم. امیدوارم به دردتون بخوره!
این ایدهها، چکیده بحثها و تبادل نظرهایی هستن که توی نی نی سایت انجام شده و ممکنه برای شما هم الهامبخش باشن:

- ✅مرغ زعفرانی ساده با برنج: همیشه یه انتخاب عالیه.
- ✅جوجه کباب تابه ای: سریع و بدون دردسر.
- ✅شنیسل مرغ: بچه ها عاشقش میشن.
- ✅کتلت مرغ: یه شام سبک و خوشمزه.
- ✅مرغ ترش شمالی: با رب انار و گردو، طعم بهشتی.
- ✅خوراک مرغ با سیب زمینی و هویج: یه غذای کامل و مقوی.
- ✅مرغ شکم پر: برای مهمونی ها کاملا مطلوب.
- ✅ساندویچ مرغ ریش ریش: یه گزینه عالی برای پیک نیک.
- ✅سالاد الویه با مرغ: همیشه طرفدار داره.
- ✅ماکارونی با مرغ: یه غذای محبوب بین همه.
- ✅لازانیا با مرغ: یه شام مجلسی و خوشمزه.
- ✅پای چوپان با مرغ: یه غذای گرم و دلچسب.
- ✅خورش قیمه با مرغ: یه طعم متفاوت از قیمه.
- ✅خورش بادمجان با مرغ: یه خورش خوش عطر و طعم.
- ✅دلمه فلفل با مرغ: یه غذای رنگارنگ و اشتها آور.
- ✅مرغ سوخاری: با پودر سوخاری خونگی، سالم تر و خوشمزه تر.
- ✅ناگت مرغ خانگی: یه میان وعده سالم برای بچه ها.
- ✅کوکو مرغ: یه غذای سریع و آسون با تخم مرغ و سیب زمینی.
- ✅پیتزا مرغ: با مرغ پخته و خرد شده، یه پیتزای خوشمزه خونگی.
- ✅مرغ و سبزیجات بخارپز: یه غذای رژیمی و سالم.
- ✅تاکو مرغ: یه غذای مکزیکی خوشمزه و متفاوت.
- ✅رول مرغ و اسفناج: یه پیش غذای شیک و خوشمزه.
- ✅سوپ جو با مرغ: یه سوپ مقوی برای فصل سرما.
- ✅کباب تابه ای مرغ: با پیاز و ادویه، یه کباب خوش عطر و طعم.
- ✅ته چین مرغ: یه غذای اصیل ایرانی و بسیار خوشمزه.
فراموش نکنید که همیشه بهترین مواد اولیه رو برای آشپزی انتخاب کنید تا غذاتون هم سالم تر باشه و هم خوشمزه تر.
نوش جان!
1. مرغ زعفرانی فوری با ماست
یه سینه مرغ رو مکعبی خرد کنید، با ماست، زعفران دمکرده، پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کنید. نیم ساعت استراحت بدید و بعد تفت بدید. خیلی سریع و خوشمزه است!میتونید کمی آبلیمو هم اضافه کنید تا طعمش ملس بشه. یادتون باشه شعله زیاد نباشه تا مرغ آب نندازه. به جای ماست می تونید از خامه هم استفاده کنید. برای عطر بیشتر از کمی پودر سیر هم استفاده کنید. در آخر یک قاشق کره اضافه کنید تا براق و خوشمزه تر شود. با برنج کته عالی میشه!
2. شنیسل مرغ ترد و خوشمزه
سینه مرغ رو نازک برش بزنید. توی آرد، تخم مرغ و آرد سوخاری بغلتونید و سرخ کنید. آرد سوخاریتون رو با پودر پاپریکا و پودر سیر مزهدار کنید. موقع سرخ کردن حرارت ملایم باشه تا مرغ مغز پخت بشه. قبل از آرد سوخاری میتونید تو پودر نشاسته ذرت بزنید. برای اینکه شنیسل روغن کمتری جذب کنه، قبل از سرخ کردن چند دقیقه داخل فریزر بزارید. با سیب زمینی سرخ کرده و سس کچاپ یه غذای کامل میشه!میتونید داخل نون ساندویچی هم بذارید. برای طعم بهتر از پنیر پارمزان هم داخل آرد سوخاری استفاده کنید.
3. خوراک مرغ و سبزیجات رژیمی
مرغ رو نگینی خرد کنید و با سبزیجات دلخواهتون (هویج، فلفل دلمه، کدو، قارچ) تفت بدید. فقط از کمی روغن زیتون استفاده کنید. برای طعم دار کردن از ادویههای مختلف مثل آویشن، پودر سیر و پودر پیاز استفاده کنید. میتونید یکم رب گوجه هم اضافه کنید. خوراک مرغ رو با نون یا برنج قهوه ای سرو کنید. برای رژیمی تر شدن از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید. میتونید از بخارپز هم برای پخت سبزیجات استفاده کنید. کمی آبلیمو طعم خوراک رو بهتر می کنه.
4. مرغ ترش شمالی
مرغ رو با پیاز، گردو آسیاب شده، رب انار، آب نارنج و سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، نعناع) بپزید. زمان پختش یکم طولانی تره تا گردو روغن بندازه. میزان ترشی خورشت بستگی به ذائقه شما داره. میتونید رب انار بیشتری استفاده کنید. حتما از گردوی با کیفیت استفاده کنید. برای خوش عطر شدن خورشت کمی شنبلیله خشک هم اضافه کنید. با برنج کته و ترشی سیر عالی میشه!بعضی ها داخل مرغ ترش آلوچه هم میریزند. مراقب باشید خورشت ته نگیره.
5. کتلت مرغ آسان
مرغ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، سیب زمینی پخته رنده شده، تخم مرغ و آرد سوخاری مخلوط کنید و سرخ کنید. ادویهها رو فراموش نکنید!به جای آرد سوخاری میتونید از پودر نان خشک هم استفاده کنید. برای اینکه کتلت وا نره، آب پیاز رو بگیرید. میتونید کمی سبزیجات معطر هم به مواد اضافه کنید. کتلت رو با نون و گوجه و خیارشور سرو کنید. برای رژیمی تر شدن میتونید داخل فر بپزید. اضافه مواد کتلت رو میتونید داخل فریزر نگهداری کنید.
6. مرغ شکم پر مجلسی
مرغ رو با مواد دلخواهتون (گردو، زرشک، آلو، پیاز داغ، سبزیجات معطر) پر کنید و داخل فر بپزید. میتونید مرغ رو قبل از پختن کمی تفت بدید. برای اینکه پوست مرغ خشک نشه، روش کره بمالید. میتونید داخل شکم مرغ، برنج هم بریزید. برای عطر بیشتر، چند حبه سیر داخل شکم مرغ بذارید. مرغ شکم پر رو با برنج و مخلفات سرو کنید. برای خوش رنگ شدن مرغ، از زعفران دم کرده استفاده کنید. موقع پختن مرغ، چند بار از آب مرغ روی مرغ بریزید.
7. ناگت مرغ خانگی
مرغ چرخ کرده رو با پودر سوخاری، ادویه ها و پیاز رنده شده مخلوط کنید. به شکل ناگت در بیارید و سرخ کنید. برای اینکه ناگت ها یکدست بشن، از قالب استفاده کنید. میتونید داخل ناگت ها پنیر پیتزا هم بریزید. ناگت ها رو با سیب زمینی سرخ کرده و سس سرو کنید. برای خوشمزه تر شدن، از مرغ ران و سینه باهم استفاده کنید. ناگت ها رو میتونید داخل فر هم بپزید. ناگت های آماده رو میتونید داخل فریزر نگهداری کنید.
8. خورشت قیمه بادمجان با مرغ
مرغ رو به جای گوشت استفاده کنید. قیمه بادمجان رو طبق دستور همیشگی بپزید. میتونید از تکه های مرغ یا مرغ چرخ کرده استفاده کنید. مرغ رو جدا تفت بدید و بعد به خورشت اضافه کنید. بادمجان ها رو قبل از سرخ کردن نمک بزنید تا تلخیش بره. خورشت رو با برنج سرو کنید. برای عطر بیشتر از گلاب و زعفران استفاده کنید. مراقب باشید بادمجان ها له نشن.
9. استروگانف مرغ
مرغ رو نواری خرد کنید و با پیاز و قارچ تفت بدید. بهش خامه و سس خردل اضافه کنید. میتونید از سس بشامل هم به جای خامه استفاده کنید. برای طعم بیشتر از عصاره مرغ استفاده کنید. استروگانف رو با سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید. برای رژیمی تر شدن از خامه کم چرب استفاده کنید. میتونید داخل استروگانف، فلفل دلمه ای هم بریزید. موقع سرو کردن، جعفری خرد شده روی استروگانف بریزید.
10. کوکو مرغ
مرغ پخته شده و ریش ریش شده رو با سیب زمینی پخته رنده شده، تخم مرغ، سبزیجات معطر و ادویه ها مخلوط کنید و سرخ کنید. میتونید از مرغ باقیمانده از غذای دیشب استفاده کنید. برای اینکه کوکو وا نره، از آرد استفاده کنید. کوکو مرغ رو با نون و ماست سرو کنید. میتونید داخل کوکو، گردو خرد شده هم بریزید. برای رژیمی تر شدن میتونید داخل فر بپزید. اضافه مواد کوکو رو میتونید داخل فریزر نگهداری کنید.
11. جوجه کباب تابه ای
مرغ تکه شده را با پیاز، آبلیمو، روغن زیتون و ادویه ها مزه دار کنید. سپس در تابه سرخ کنید. میتونید از سینه مرغ یا ران مرغ استفاده کنید. برای اینکه جوجه کباب نرم بشه، از ماست هم در مزه دار کردن استفاده کنید. جوجه کباب تابه ای رو با برنج یا نون سرو کنید. میتونید فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم همراه جوجه کباب تفت بدید. برای طعم بهتر، از زعفران هم در مزه دار کردن استفاده کنید. مراقب باشید جوجه کباب نسوزه.
12. مرغ پرتقالی
تکه های مرغ را در آب پرتقال، آبلیمو، شکر، سس سویا و زنجبیل بپزید تا سس غلیظ شود. مرغ پرتقالی طعمی شیرین و ترش دارد. میتونید از فیله مرغ هم استفاده کنید. برای تزیین، از پوست پرتقال رنده شده استفاده کنید. مرغ پرتقالی رو با برنج سرو کنید. میتونید به جای آب پرتقال تازه، از آب پرتقال صنعتی هم استفاده کنید. برای طعم تندتر، از فلفل قرمز هم استفاده کنید.
13. تاکو مرغ
مرغ ریش ریش شده را با ادویه تاکو، پیاز و فلفل دلمه ای تفت دهید. سپس داخل نان تاکو بریزید و با پنیر، کاهو و گوجه فرنگی سرو کنید. ادویه تاکو رو میتونید از فروشگاه ها تهیه کنید یا خودتون درست کنید. میتونید به جای نان تاکو، از نان لواش هم استفاده کنید. برای طعم تندتر، از سس فلفل هم استفاده کنید. تاکو مرغ یه غذای سریع و آسونه. میتونید داخل تاکو، آووکادو هم بریزید. به جای مرغ ریش ریش شده، میتونید از مرغ چرخ کرده هم استفاده کنید.
14. فاهیتای مرغ
مرغ نواری خرد شده را با فلفل دلمه ای و پیاز نواری تفت دهید. سپس داخل نان ترتیلا بریزید و با سس خامه ترش، گواکاموله و سالسا سرو کنید. فاهیتا غذای مکزیکی است. میتونید از ادویه فاهیتا هم استفاده کنید. برای طعم تندتر، از فلفل هالوپینو هم استفاده کنید. فاهیتا رو میتونید با برنج هم سرو کنید. به جای مرغ، میتونید از گوشت هم استفاده کنید. فلفل دلمه ای ها رو در رنگ های مختلف استفاده کنید تا فاهیتا زیباتر بشه.
15. ساندویچ مرغ سرد
مرغ پخته شده و ریش ریش شده را با سس مایونز، کرفس خرد شده، پیازچه و شوید مخلوط کنید. سپس داخل نان ساندویچی بریزید. ساندویچ مرغ سرد یه گزینه مناسب برای پیک نیک است. میتونید از مرغ باقیمانده از غذای دیشب استفاده کنید. برای طعم بهتر، از آبلیمو هم استفاده کنید. میتونید داخل ساندویچ، کاهو هم بریزید. به جای سس مایونز، میتونید از ماست چکیده هم استفاده کنید. ساندویچ مرغ سرد رو میتونید چند ساعت قبل از سرو آماده کنید.
16. پاستا با مرغ و قارچ
پاستا را طبق دستور بپزید. مرغ و قارچ را تفت دهید و با پاستا مخلوط کنید. با سس آلفردو یا سس گوجه فرنگی سرو کنید. میتونید از هر نوع پاستایی که دوست دارید استفاده کنید. برای خوش طعم شدن پاستا، از سیر استفاده کنید. پاستا رو با پنیر پارمزان سرو کنید. میتونید داخل پاستا، سبزیجات هم بریزید. به جای مرغ، میتونید از میگو هم استفاده کنید. مراقب باشید پاستا زیاد نپزه و له نشه.
17. ته چین مرغ
برنج را آبکش کنید. مرغ پخته شده و ریش ریش شده را با ماست، تخم مرغ، زعفران و ادویه ها مخلوط کنید. برنج و مرغ را لایه لایه در قابلمه بریزید و دم کنید. ته چین مرغ یه غذای مجلسی است. میتونید داخل ته چین، زرشک و خلال پسته هم بریزید. برای اینکه ته چین خوشرنگ بشه، از زعفران بیشتری استفاده کنید. ته چین رو با سالاد شیرازی سرو کنید. برای اینکه ته دیگ ته چین نسوزه، از حرارت ملایم استفاده کنید. مراقب باشید برنج زیاد خمیر نشه.
18. سوپ مرغ و سبزیجات
مرغ را با سبزیجات (هویج، کرفس، پیاز) بپزید. سپس مرغ را ریش ریش کنید و به سوپ اضافه کنید. با ورمیشل یا جو پرک سرو کنید. سوپ مرغ و سبزیجات برای سرماخوردگی خیلی خوبه. میتونید از عصاره مرغ هم استفاده کنید. برای طعم بهتر، از آبلیمو استفاده کنید. میتونید داخل سوپ، قارچ هم بریزید. سوپ رو با نون سرو کنید. اضافه سوپ رو میتونید داخل فریزر نگهداری کنید.
19. کباب تابه ای مرغ
مرغ چرخ کرده را با پیاز رنده شده، ادویه ها و جعفری خرد شده مخلوط کنید. به شکل کباب در بیارید و در تابه سرخ کنید. کباب تابه ای مرغ یه غذای سریع و آسونه. برای اینکه کباب تابه ای نرم بشه، از پیاز رنده شده زیادی استفاده کنید. کباب تابه ای رو با گوجه فرنگی و فلفل کبابی سرو کنید. میتونید کباب تابه ای رو با نون یا برنج سرو کنید. برای طعم بهتر، از سماق استفاده کنید. مراقب باشید کباب تابه ای نسوزه.
20. دلمه برگ مو با مرغ
برگ مو را در آب جوش بگذارید تا نرم شود. مرغ چرخ کرده را با برنج، لپه، سبزیجات معطر و ادویه ها مخلوط کنید. داخل برگ مو بپیچید و در قابلمه بچینید. با آبلیمو و شکر بپزید. دلمه برگ مو یه غذای خوشمزه و پرطرفداره. میتونید از گوشت چرخ کرده هم به جای مرغ استفاده کنید. برای طعم ترش و شیرین، از آلو و زرشک هم استفاده کنید. دلمه برگ مو رو با ماست سرو کنید. برای اینکه دلمه ها وا نرن، آنها را محکم بپیچید. مراقب باشید دلمه ها ته نگیرن.
21. سالاد الویه با مرغ
سیب زمینی و تخم مرغ را آب پز کنید. مرغ پخته شده را ریش ریش کنید. همه مواد را خرد کنید و با سس مایونز، خیارشور، نخود فرنگی و آبلیمو مخلوط کنید. سالاد الویه با مرغ یه غذای سبک و خوشمزه است. میتونید از هویج پخته شده هم استفاده کنید. برای طعم بهتر، از فلفل سیاه استفاده کنید. سالاد الویه رو با نون سرو کنید. میتونید سالاد الویه رو چند ساعت قبل از سرو آماده کنید. به جای مرغ پخته شده، میتونید از کالباس هم استفاده کنید.
22. ته انداز مرغ
برنج را آبکش کنید. مرغ را با پیاز و ادویه ها تفت دهید. برنج را در قابلمه بریزید و مرغ را روی آن بچینید. دم کنید. ته انداز مرغ یه غذای ساده و سریع است. میتونید از سینه مرغ یا ران مرغ استفاده کنید. برای خوش طعم شدن مرغ، از زعفران استفاده کنید. ته انداز رو با ماست سرو کنید. برای اینکه ته دیگ ته انداز نسوزه، از حرارت ملایم استفاده کنید. مراقب باشید برنج زیاد خمیر نشه.
23. کرپ مرغ
کرپ را طبق دستور بپزید. مرغ پخته شده و ریش ریش شده را با قارچ، فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا تفت دهید. داخل کرپ بریزید و بپیچید. در فر یا تابه گرم کنید. کرپ مرغ یه غذای خوشمزه و متنوع است. میتونید از سس بشامل هم استفاده کنید. برای طعم بهتر، از سیر استفاده کنید. کرپ رو با سس دلخواه سرو کنید. میتونید داخل کرپ، اسفناج هم بریزید. به جای مرغ پخته شده، میتونید از ژامبون هم استفاده کنید.
24. پیراشکی مرغ
خمیر پیراشکی را طبق دستور آماده کنید. مرغ چرخ کرده را با پیاز و ادویه ها تفت دهید. داخل خمیر پیراشکی بریزید و بپیچید. در روغن سرخ کنید یا در فر بپزید. پیراشکی مرغ یه غذای خوشمزه برای مهمونی هاست. میتونید از سس گوجه فرنگی هم استفاده کنید. برای طعم بهتر، از آویشن استفاده کنید. پیراشکی رو با سس دلخواه سرو کنید. میتونید داخل پیراشکی، ذرت هم بریزید. به جای مرغ چرخ کرده، میتونید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید.
25. خوراک لوبیا سبز با مرغ
مرغ را تکه ای خرد کنید و با پیاز تفت دهید. لوبیا سبز، گوجه فرنگی و سیب زمینی را اضافه کنید و بپزید. خوراک لوبیا سبز با مرغ یه غذای ساده و مقویه. میتونید از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید. برای طعم بهتر، از ادویه های معطر استفاده کنید. خوراک را با نان یا برنج سرو کنید. میتونید کمی آبلیمو هم اضافه کنید. برای رژیمی تر شدن، از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید.






